Μελέτη: Η κατανάλωση περισσότερων από 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη τη μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για 45 χρόνιες ασθένειες!
Μια ομάδα Κινέζων ερευνητών εξέτασε όλες τις διαθέσιμες μελέτες και συνέκριναν τη διατροφική κατανάλωση ζάχαρης και τα αποτελέσματα υγείας σε άτομα που προηγουμένως ήταν απαλλαγμένα από οξείες ή χρόνιες ασθένειες. Οι ερευνητές βρήκαν πολλές επιβλαβείς συνέπειες μεταξύ της διατροφικής κατανάλωσης ζάχαρης και των χρόνιων ασθενειών.
Απο την μελέτη αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση περισσότερων από δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη την ημέρα (περίπου 25 γραμμάρια) αυξάνει τον κίνδυνο για σαράντα πέντε χρόνιες ασθένειες , συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη, του άσθματος, της ουρικής αρθρίτιδας, της τερηδόνας, της κατάθλιψης και του καρκίνου του παγκρέατος. Η ανασκόπησή της μελέτης περιελάμβανε 73 μελέτες από τα 8.600 άρθρα και δημοσιεύσεις στο British Medical Journal .
Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με στεφανιαία νόσο, διαβήτη, καρκίνο του παγκρέατος
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο για δέκα διαφορετικά καρδιαγγειακά νοσήματα, επτά διαφορετικούς καρκίνους και δεκαοκτώ ενδοκρινικές και μεταβολικές διαταραχές. Δέκα νευροψυχιατρικά, οδοντιατρικά, ηπατικά, οστικά και αλλεργικά αποτελέσματα σχετίστηκαν επίσης με κατανάλωση ζάχαρης μεγαλύτερη από 25 γραμμάρια την ημέρα.
Τα άτομα που κατανάλωναν συχνά αναψυκτικά με ζάχαρη είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερη συσσώρευση λίπους και αυξημένο σωματικό βάρος. Αυτά τα ποτά περιλαμβάνουν ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμούς φρούτων και αθλητικά και ενεργειακά ποτά.
Περισσότερο από μία μερίδα από αυτά τα ποτά την εβδομάδα συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά όγκων του μαστού, του προστάτη και του παγκρέατος. Επισης, κάθε επιπλέον 250 mL/ημέρα ζαχαρούχου ροφήματος αυξάνει τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας κατά 4%, τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά 17% και τον κίνδυνο θνησιμότητας από όλες τις αιτίες κατά 4%.
Τα προστιθέμενα σάκχαρα στη διατροφή προκαλούν επίσης λιπώδη ηπατική νόσο και ανάπτυξη λίπους στον μυϊκό ιστό. Η αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης LDL, παιδική παχυσαρκία και λανθάνοντα αυτοάνοσα νοσήματα στους ενήλικες. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η αύξηση της κατανάλωσης φρουκτόζης κατά 25 g/ημέρα συσχετίστηκε με αύξηση 22% στον καρκίνο του παγκρέατος .
Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «ο περιορισμός της κατανάλωσης ζαχαρούχων ποτών σε λιγότερο από μία μερίδα/εβδομάδα (περίπου 200-355 mL) συνιστάται για τη μείωση της αρνητικής επίδρασης της ζάχαρης στην υγεία».
Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, κύριος ένοχος για πολλές χρόνιες ασθένειες
«Η ανασκόπηση στις μελέτες δείχνει ότι η υψηλή διατροφική κατανάλωση ζάχαρης, ειδικά η πρόσληψη σακχάρων που περιέχουν φρουκτόζη, σχετίζεται επιβλαβώς με μεγάλο αριθμό επιπτώσεων υγείας», λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Liangren Liu του Νοσοκομείου της Δυτικής Κίνας στο Πανεπιστήμιο Sichuan.
Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS) είναι ο κύριος ένοχος πίσω από τις σημερινές αυξανόμενες χρόνιες ασθένειες και τις υποκείμενες συννοσηρότητες αλλά και της αυξημένης θνησιμότητα από μολυσματικές ασθένειες. Το HFCS είναι εξαιρετικά βλαβερό για την δημόσια υγεία, γιατί προστίθεται σε μια ποικιλία προϊόντων σε όλη την Καθιερωμένη Αμερικανική Διατροφή και έχει σχεδιαστεί σκόπιμα για να εθίσει τον εγκέφαλο του καταναλωτή στα προϊόντα.
Η υψηλότερη αναλογία φρουκτόζης προς γλυκόζη στο HFCS προορίζεται να εθίσει τον εγκέφαλο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτή η υψηλότερη αναλογία φρουκτόζης προκαλεί «τόσο νευρικές όσο και φυσιολογικές αλλαγές που σχετίζονται με εθιστικές και μεταβολικές ασθένειες».
Ενώ το σώμα χρειάζεται λίγη ζάχαρη για να λειτουργήσει σε κυτταρικό επίπεδο, η υπερβολική ζάχαρη επιδεινώνει γρήγορα τη λιπιδική σύνθεση των κυτταρικών μεμβρανών. Η έρευνα δείχνει ότι η περίσσεια ζάχαρη στο σώμα μετατρέπεται σε λιπαρό οξύ που διαταράσσει τη σύνθεση των κυτταρικών μεμβρανών, μειώνοντας τη συγκέντρωση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (PUFAs). Μειώνοντας τη συγκέντρωση των PUFA στη μιτοχονδριακή μεμβράνη των κυττάρων, τα υπερβολικά σάκχαρα ασκούν πίεση στα μιτοχόνδρια, βλάπτοντας την αποτελεσματικότητα αυτών των πολύ σημαντικών ενεργειακών κέντρων σε όλο το σώμα.
Όταν χάνεται η βιώσιμη κυτταρική ενέργεια, αισθάνεται κανείς συνεχείς περιόδους κόπωσης και κούρασης όλη την ημέρα. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν ένα ζαχαρούχο ποτό για να καταπολεμήσουν αυτή την κούραση, αλλά αυτό μόνο διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ασθενειών και απώλειας ενέργειας.
Αυτή η συνεχιζόμενη κούραση και κόπωση είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής ζάχαρης που βλάπτει τα μιτοχόνδρια και τα εμποδίζει να πραγματοποιήσει αποτελεσματικά τον ενεργειακό τους κύκλο.
Απο Natural News