Έρευνα απο το Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει πως τα μωρά στη μήτρα χαμογελούν όταν οι μαμάδες τους τρώνε καρότο και κλαίνε όταν τρώνε λάχανο!

Έρευνα απο το Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει πως τα μωρά στη μήτρα χαμογελούν όταν οι μαμάδες τους τρώνε καρότο και κλαίνε όταν τρώνε λάχανο!

Για ορισμένους γονείς, σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη: Τα μωρά στη μήτρα μπορούν να εκφράσουν χαρά η δυσαρέσκεια στα πρόσωπά τους σε σχέση με τις γεύσεις που καταναλώνουν οι μαμάδες τους, σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη .

Ερευνητές από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Durham, μαζί με επιστήμονες από το Université de Bourgogne και το Πανεπιστήμιο Aston, εξέτασαν έγκυες γυναίκες και τα έμβρυά τους απο την 32η έως την 36η εβδομάδα κύησης. Στις μητέρες τους δόθηκαν κάψουλες μίας δόσης με καρότο, λάχανο ή χωρίς γεύση.

Χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες σαρώσεις 4-D υπερήχων, οι ερευνητές εντόπισαν πολύπλοκες κινήσεις του προσώπου σε μωρά που που οι μαμάδες τους έφαγαν καρότο (ένα γλυκό λαχανικό) και λάχανο (ένα πικρό λαχανικό), έτσι επιβεβαίωσαν ότι η υπόθεσή τους ήταν σωστή: τα έμβρυα που με το καρότο έδειξαν να χαμογελούν. Αντίθετα με το κατσαρό λάχανο έδειχναν περισσότερο να κλαίνε. Οι κινήσεις του προσώπου του εμβρύου μετρήθηκαν καρέ προς καρέ, αποκαλύπτοντας αυτες τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το αμνιακό υγρό είναι το πρώτο μέρος όπου τα έμβρυα αρχίζουν να αισθάνονται το χημικό τους περιβάλλον. Το προγεννητικό περιβάλλον διαποτίζεται από αρωματικές ενώσεις που μεταφέρονται μέσω της διατροφής της μητέρας, η οποία παρέχει συνεχείς αισθητηριακές πληροφορίες σχετικά με τη γεύση και την όσφρηση.

Epoch Times Photo
Παράδειγμα gestalt “κλάμα” που εμφανίζεται σε έμβρυο με λάχανο: (α) γραμμή βάσης, (β) gestalt με κλάμα. 
Epoch Times Photo
Παράδειγμα gestalt «γέλιου προσώπου» που εμφανίζεται σε έμβρυο που εκτίθεται σε καρότο: (α) γραμμή βάσης, (β) gestalt με πρόσωπο γέλιου. 

Οι γευστικοί κάλυκες αναπτύσσονται ήδη από την 8η εβδομάδα κύησης, δήλωσαν περαιτέρω, και μπορούν να ανιχνεύσουν γεύσεις από την 14η εβδομάδα.

Οι σύνθετες κινήσεις του προσώπου είναι αυτά που ονομάζονται «γκεστάλτ», τα οποία δείχνουν εκφράσεις θετικές ή αρνητικές. Οι κινήσεις του προσώπου ταξινομούνται σύμφωνα με ένα σχήμα κωδικοποίησης που περιλαμβάνει μια συλλογή μυϊκών κινήσεων. Για παράδειγμα το αυλάκι ενός φρυδιού και το χαμήλωμα του χείλους προς το πηγούνι συνδέονται με ένα αρνητικό gestalt (κλάμα).

Η σύνθετη γεύση καρότου έχει περιγραφεί από ενήλικες ως «γλυκιά» λόγω της περιεκτικότητάς της σε ζάχαρη, αλλά και μερικές φορές ως φρουτώδη ή ξυλώδη γεύση. Αντίστοιχα το λάχανο επιλέχθηκε επειδή περιγράφει περισσότερη πικρία από άλλα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο ή τα σπαράγγια.

Επιπλέον, το πείραμα επιβεβαίωσε μια άλλη υπόθεση: ότι η πολυπλοκότητα των gestalts του προσώπου αυξάνεται καθώς η κύηση φτάνει στις 32 με 36 εβδομάδες.

Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά για την κατανόηση παλαιότερων ενδείξεων της ικανότητας του εμβρύου να αισθάνεται και να διακρίνει διαφορετικές γεύσεις. Έχει αποδειχθεί απο προηγούμενες έρευνες σε τελειόμηνα νεογνά (τις ώρες ή τις ημέρες μετά τη γέννηση), ότι τα μωρά εμφάνιζαν λιγότερες αποτρεπτικές αντιδράσεις σε τροφές όπως το σκόρδο ή ο χυμός καρότου, εάν είχαν ήδη εκτεθεί σε τέτοιες γεύσεις στη μήτρα. Ομοίως, τα μωρά ηλικίας έως 4 ημερών των οποίων οι μητέρες είχαν καταναλώσει γλυκά με γεύση γλυκάνισου τις τελευταίες δύο εβδομάδες της εγκυμοσύνης, τους άρεσε περισσότερο το άρωμα του γλυκάνισου.

Πηγή theepochtimes.com

Δείτε ακόμα: Ο FDA αρνείται να δώσει τα αποτελέσματα απο τις νεκροψίες ανθρώπων που πέθαναν μετά από τους εμβολιασμούς Covid (με τόσες αποκρύψεις ούτε μυστική υπηρεσία να ήταν)!

Αφήστε μια απάντηση